Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzábalók:
    A töltelék:

    • 1-1,5 kg alma
    • 2-3 ek cukor
    • 1 cs főzős vaníliás pudingpor
    • fahéj

    A tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 25 dkg vaj
    • csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az almát meghámoztam, lereszeltem és meglocsoltam citromlével. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, vízzel kipótolom.

    Egy vaníliás pudingporral símára keverem az alma levét, majd lassú tűzön besűrítem. Végül cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítem. Leveszem a tűzről és beleforgatom a kinyomkodott almát is.

    A lisztet elkeverem a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal, majd a tojásokkal összeállítom a tésztát.

    Elfelezem, majd egy közepes méretű tepsit kibélelek az egyik felével. Megszórom kevés zsemle vagy kekszmorzsával, majd rásímítom a tölteléket.

    Kinyújtom a tepsi méretére a másik tésztát is, befedem vele az almát. A kimaradt tojásfehérjével lekenem. Villával sűrűn megszurkálom.

    180 fokos sütőben kb 30 percig sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá