Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzábalók:
A töltelék:

  • 1-1,5 kg alma
  • 2-3 ek cukor
  • 1 cs főzős vaníliás pudingpor
  • fahéj

A tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

Az almát meghámoztam, lereszeltem és meglocsoltam citromlével. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, vízzel kipótolom.

Egy vaníliás pudingporral símára keverem az alma levét, majd lassú tűzön besűrítem. Végül cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítem. Leveszem a tűzről és beleforgatom a kinyomkodott almát is.

A lisztet elkeverem a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal, majd a tojásokkal összeállítom a tésztát.

Elfelezem, majd egy közepes méretű tepsit kibélelek az egyik felével. Megszórom kevés zsemle vagy kekszmorzsával, majd rásímítom a tölteléket.

Kinyújtom a tepsi méretére a másik tésztát is, befedem vele az almát. A kimaradt tojásfehérjével lekenem. Villával sűrűn megszurkálom.

180 fokos sütőben kb 30 percig sütöm.