Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis szívek recept

Ribizlis szívek
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tönkölybúzaliszt, vagy finom liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tejszín
    • 5 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk só
    • 0,5 dl tej
    • ribizli lekvár

    Elkészítése:

    Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

    Lisztben elkeverjük a sót, maradék cukrot, hozzáadjuk a tejszínt, tojást, kidagasztjuk, mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.

    Kelesztő tálban duplájára kelesztjük majd munkalapon átgyúrjuk, enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk.

    Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, 3 cm-es darabokra felvágjuk-dupla csiga lett.

    A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lest szív forma.

    Sütőpapírral leterített sütőlapon még 35 percet kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá