Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra puha kakaós csiga recept

Extra puha kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 400 g finomliszt
    • 25 g élesztő
    • 50 g kristálycukor
    • 250 ml tej
    • csipet só
    • 100 ml étolaj

    Töltelék:

    • olaj vagy olvasztott vaj
    • cukrozott kakaópor

    Kenéshez:

    • 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

    Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olajjal vagy vajjal és megszórjuk bőven kakaóporral. Szorosan feletekerjük, majd kb ujjnyi vastagra vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepire tesszük a csigákat egymástól távolabb.

    A másik tésztával is így járunk el.

    Kelesztés nélkül betoljuk a csigákat a sütőbe.

    Közben a tejszínben elkeverjük a tojást. 10-12 perc után kivesszük a csigákat és alaposan meglocsoljuk, ecsettel rákenjük a tejszínes-tojásos masszát, majd visszatoljuk a sütőben és szép pirosra sütjük. A tejszínes-tojásos kenéstől lesz igazán szaftos, puha.

    Ha a tésztát egyben nyújtjuk ki és készítjük el, akkor nagyobb csigákat kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá