Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olajjal vagy vajjal és megszórjuk bőven kakaóporral. Szorosan feletekerjük, majd kb ujjnyi vastagra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepire tesszük a csigákat egymástól távolabb.
A másik tésztával is így járunk el.
Kelesztés nélkül betoljuk a csigákat a sütőbe.
Közben a tejszínben elkeverjük a tojást. 10-12 perc után kivesszük a csigákat és alaposan meglocsoljuk, ecsettel rákenjük a tejszínes-tojásos masszát, majd visszatoljuk a sütőben és szép pirosra sütjük. A tejszínes-tojásos kenéstől lesz igazán szaftos, puha.
Ha a tésztát egyben nyújtjuk ki és készítjük el, akkor nagyobb csigákat kapunk.