Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra puha kakaós csiga recept

Extra puha kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tang zhong:

    • 240 ml tej
    • 40 g finomliszt

    Tészta:

    • a teljes tang zhong
    • 60 dkg finomliszt
    • 120 ml tej
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 30 g friss élesztő
    • 80 g porcukor
    • csipet só
    • 70 g zsiradék (lehet vegyesen vaj és zsír, vagy csak vaj)

    Töltelék:

    • cukrozott kakaópor vagy cukor és kakaópor keveréke

    A tészta kenéséhez:

    • kevés zsír

    Locsoláshoz:

    • 1,5 dl tej
    • 1 ek vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tang zhong elkészítésével kezdünk. A tejben elkeverjük a lisztet és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Akár ezt előző nap is elkészíthetjük.

    Egy edénybe belemérjük a tészta hozzávalóit (az élesztőt elég csak belemorzsolni) a zsiradék kivételével, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes lisztet, akkor beledolgozzuk a zsiradékot is és kb 10 percig dagasztjuk.

    A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük kb 60 perc alatt.

    A megkelt tésztát 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd vízzel lekenjük a felületét és rászórjuk egyenletesen az ízesített kakaót. A szélén hajunk ki egy kb 2 cm-es sávot, amit jól vizezzünk meg. Így könnyebben összeragad a tészta és nem szóródik ki a kakaó. A tésztát a rövidebbik oldala mentén felcsavarjuk.

    A feltekert tészta felületét kenjük meg vékonyan puha zsírral, majd vágjuk a tésztát 16, nagyjából egyforma részre. A csigákat tegyük tepsibe és a tetejüket is kenjük meg kevés puha zsírral, majd kelesszük kb 40-50 percig.

    Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra alsó-felső sütéssel. Kb 28-30 perc alatt süssük meg a csigákat.

    Közben a tejet forraljuk össze a vaníliás cukorral, majd locsoljuk rá a még forró csigákra és hagyjuk, hogy beszívják a vaníliás tejet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá