Pancsoló bukták recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 5-5,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
Töltelék:
- lekvár vagy ízlés szerint dió, túró
Sütéshez:
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
1 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet gyúrunk hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrás után rögtön lehet használni a tésztát, nem kell keleszteni!
Nyújtodeszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 darabra vágjuk.
A darabokat egyenként kissé elnyújtjuk, megtöltjük, feletekrejük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a buktákat, egymástól kis helyet tartva köztük.
Ha minden buktát beletettünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot, majd a buktákra öntjük.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ez idő alatt beszívja az aláöntött folyadékot és finom, puha, foszlós lesz a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »