Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pancsoló bukták recept

Pancsoló bukták
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 5-5,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk só
    • 2-3 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1,5 dl olaj

    Töltelék:

    • lekvár vagy ízlés szerint dió, túró

    Sütéshez:

    • 3 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    1 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.

    A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet gyúrunk hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrás után rögtön lehet használni a tésztát, nem kell keleszteni!

    Nyújtodeszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 darabra vágjuk.

    A darabokat egyenként kissé elnyújtjuk, megtöltjük, feletekrejük.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a buktákat, egymástól kis helyet tartva köztük.

    Ha minden buktát beletettünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot, majd a buktákra öntjük.

    180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ez idő alatt beszívja az aláöntött folyadékot és finom, puha, foszlós lesz a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá