Pancsoló bukták recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 5-5,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
Töltelék:
- lekvár vagy ízlés szerint dió, túró
Sütéshez:
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
1 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet gyúrunk hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrás után rögtön lehet használni a tésztát, nem kell keleszteni!
Nyújtodeszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 darabra vágjuk.
A darabokat egyenként kissé elnyújtjuk, megtöltjük, feletekrejük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a buktákat, egymástól kis helyet tartva köztük.
Ha minden buktát beletettünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot, majd a buktákra öntjük.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ez idő alatt beszívja az aláöntött folyadékot és finom, puha, foszlós lesz a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









