Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Sütéshez:
Elkészítése:
1 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet gyúrunk hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrás után rögtön lehet használni a tésztát, nem kell keleszteni!
Nyújtodeszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 darabra vágjuk.
A darabokat egyenként kissé elnyújtjuk, megtöltjük, feletekrejük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a buktákat, egymástól kis helyet tartva köztük.
Ha minden buktát beletettünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot, majd a buktákra öntjük.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ez idő alatt beszívja az aláöntött folyadékot és finom, puha, foszlós lesz a tészta.