Pancsoló bukták

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg finomliszt
  • 5-5,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl olaj

Töltelék:

  • lekvár vagy ízlés szerint dió, túró

Sütéshez:

  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

1 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet gyúrunk hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrás után rögtön lehet használni a tésztát, nem kell keleszteni!

Nyújtodeszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 darabra vágjuk.

A darabokat egyenként kissé elnyújtjuk, megtöltjük, feletekrejük.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a buktákat, egymástól kis helyet tartva köztük.

Ha minden buktát beletettünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot, majd a buktákra öntjük.

180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ez idő alatt beszívja az aláöntött folyadékot és finom, puha, foszlós lesz a tészta.