Ostoros kalács recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk és alaposan kidagasztjuk. Az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni. Letakarva, langyos helyen kb 50 percig kelesztjük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikeverjük a margarint a cukorral és belekeverjük a kakaóport is.
A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk és 2 egyforma részre osztjuk. A tésztákat egyenként 3-3 részre osztjuk.
A lapokat egyenként kinyújtjuk egyforma méretűre, téglalap alakúra és megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.
3-3 szálat összefonunk és egy magas falú, 20*30 cm-es tepsibe fektetjük a kalácsokat és felvert tojással lekenjük.
10 perc pihentetés után 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.