Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ostoros kalács recept

Ostoros kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál étolaj
    • 6 dkg kristálycukor
    • 4 dl langyos tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 mokkáskanál só

    A töltelékhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk és alaposan kidagasztjuk. Az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni. Letakarva, langyos helyen kb 50 percig kelesztjük.

    Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikeverjük a margarint a cukorral és belekeverjük a kakaóport is.

    A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk és 2 egyforma részre osztjuk. A tésztákat egyenként 3-3 részre osztjuk.

    A lapokat egyenként kinyújtjuk egyforma méretűre, téglalap alakúra és megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.

    3-3 szálat összefonunk és egy magas falú, 20*30 cm-es tepsibe fektetjük a kalácsokat és felvert tojással lekenjük.

    10 perc pihentetés után 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá