Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oliebollen (holland fánk) recept

Oliebollen (holland fánk)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 savanykás alma hámozva és reszelve
    • 1 narancs reszelt héja (lehet citrom is)
    • 15 dkg mazsola langyos vízbe áztatva
    • 0,5 l tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg kandírozott citrom aprítva
    • 1 tk só
    • 1 tk fahéj
    • 2 ek rum

    A sütéshez:

    • 4 dl étolaj

    A tálaláshoz:

    • fahéjjal elkevert porcukor

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Egy tálba teszem a lisztet, sót, fahéjat, közepébe mélyedést készítek és oda öntöm a felfuttatott élesztőt.

    A többi tejet is hozzáadom, majd kézi mixerrel alaposan kidolgoztatom vagy kézzel összegyúrom. Belekeverem a lecsepegtetett mazsolát, almát, kandírozott citromot, reszelt narancshéjat és a rumot.

    Letakarom és egy órán át pihenni hagyom.

    Egy nagyobb fazékba olajat öntök, legalább 2-3 ujjnyi vastagon, kb 180 fokra felmelegítem. Két kanál segítségével a lágy masszából gombócokat teszek az olajba, majd szép arany színűre sütöm mindkét.

    Papírra szedem, hogy a felesleges olajt leitassam róla, majd fahéjas porcukorral megszórva tálalom.

    Különleges, nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá