Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ökörszem recept

Ökörszem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 6 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál só
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál tejföl
    • citromhéj

    Lekenéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés, langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

    A liszthez hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet, puha margarint, citromhéjat és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 20, egyenként 10-11 dkg-os darabokra osztjuk, majd egyenként gombócokká formáljuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és pihentetjük kb 15 percig.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.

    A gombócok közepébe mélyedést nyomunk például egy teletalpú kis pohárral. Belekanalazzuk a túrót, majd lekenjük a tojásfehérjével.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá