Ökörszem recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 teáskanál só
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- citromhéj
Lekenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet, puha margarint, citromhéjat és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 20, egyenként 10-11 dkg-os darabokra osztjuk, majd egyenként gombócokká formáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és pihentetjük kb 15 percig.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A gombócok közepébe mélyedést nyomunk például egy teletalpú kis pohárral. Belekanalazzuk a túrót, majd lekenjük a tojásfehérjével.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









