Nutellás kalács recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát, egy laza szerkezetű, hólyagos tésztát kapunk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük és egy órán át kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és 15-18 részre vágjuk.
A darabokból kis gombócokat formálunk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk és ízlés szerint Nutellát rakunk a közepükbe.
A tészta széleit összecsípjük és újra gombócot formálunk.
Egy kivajazott püspökkenyér formába rakjuk az elkészült gombócokat, szorosan egymás mellé, majd a tetején elrendezzük a maradék golyókat.
Letakarjuk, és újra kelesztjük. Kb. 35-45 perc alatt szépen a duplájára kel.
Az egész tojást felverjük egy kevés tejjel és megkenjük a kalács tetejét.
Végül a durvára aprított mogyoróval megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha nagyon sülne a teteje, akkor egy alufóliát teszünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »