Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás kalács recept

Nutellás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 csipet só
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 3 dl langyos tej
    • reszelt citromhéj, ízlés szerint
    • 1 üveg Nutella
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 1 marék durvára tört mogyoró

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.

    A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát, egy laza szerkezetű, hólyagos tésztát kapunk.

    Letakarjuk, meleg helyre tesszük és egy órán át kelesztjük.

    Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és 15-18 részre vágjuk.

    A darabokból kis gombócokat formálunk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk és ízlés szerint Nutellát rakunk a közepükbe.

    A tészta széleit összecsípjük és újra gombócot formálunk.

    Egy kivajazott püspökkenyér formába rakjuk az elkészült gombócokat, szorosan egymás mellé, majd a tetején elrendezzük a maradék golyókat.

    Letakarjuk, és újra kelesztjük. Kb. 35-45 perc alatt szépen a duplájára kel.

    Az egész tojást felverjük egy kevés tejjel és megkenjük a kalács tetejét.

    Végül a durvára aprított mogyoróval megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    Ha nagyon sülne a teteje, akkor egy alufóliát teszünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá