Nutellás kalács recept
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát, egy laza szerkezetű, hólyagos tésztát kapunk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük és egy órán át kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és 15-18 részre vágjuk.
A darabokból kis gombócokat formálunk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk és ízlés szerint Nutellát rakunk a közepükbe.
A tészta széleit összecsípjük és újra gombócot formálunk.
Egy kivajazott püspökkenyér formába rakjuk az elkészült gombócokat, szorosan egymás mellé, majd a tetején elrendezzük a maradék golyókat.
Letakarjuk, és újra kelesztjük. Kb. 35-45 perc alatt szépen a duplájára kel.
Az egész tojást felverjük egy kevés tejjel és megkenjük a kalács tetejét.
Végül a durvára aprított mogyoróval megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha nagyon sülne a teteje, akkor egy alufóliát teszünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









