Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Naspolya pite recept

Naspolya pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 230 g hideg, felkockázott margarin
    • 1 ek cukor
    • egy csipet só
    • 320 g finomliszt
    • 6 ek jeges víz

    Krémhez:

    • 600 g naspolyabél (kb 800 g naspolyából)
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy narancs reszelt héja és leve
    • 120 g méz
    • 5 ek zsíros tejszín
    • őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér ízlés szerint

    Elkészítése:

    A margarint, cukrot, sót és a liszt felét robotgéppel 10 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk a jeges vizet és a maradék lisztet, majd további 5 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.

    A krémhez a naspolyát meghámozzuk, kimagozzuk. Hozzáadjuk a tojást, naracshéjat, narancslevet, mézet és a tejszínt és robotgéppel 2-3 percig lassan elkeverjük, a végén ízlés szerint fűszerezzük.

    A tésztához kiválasztunk egy torta vagy piteformát, vékonyan kikenjük vajjal. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, esetleg kicsit lecsíphetünk belőle a díszítéshez. Belehelyezzük a kinyújtott tésztát a formába, belenyomkodjuk, villával az alját megszurkáljuk.

    Babot vagy mogyorót öntünk rá, hogy ne púposodjon fel és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük belőle a babokat/mogyorót és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután beleöntjük a krémet, ha csippentettünk le tésztát, akkor díszítjük vele a pitét és visszatesszük sülni a sütőbe addig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    Porcukorral és tört mogyoróval vagy szeletelt mandulával hintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá