Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagymama almás pitéje recept

Nagymama almás pitéje
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 45 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 10 dkg porcukor
    • 60 ml tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 12 dkg margarin
    • 1 ek zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • ízlés szerint fahéj
    • ízlés szerint cukor
    • 3 ek búzadara
    • 5 dkg darált dió

    A tetejére:

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután kifacsarjuk a levét, majd a búzadarát hozzákeverjük.

    Az élesztőt 1 tk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. A zsírt, a margarint, a tojást és a porcukrot egy keverőtálban krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a megkelt élesztőt, majd összeállítjuk a tésztát.

    A kész tésztát elfelezzük. Az egyik részt kinyújtjuk és beletesszük egy sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett 23*34 cm-es tepsibe. Megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

    A kenéshez a tojást szétválasztjuk. Először tojássárgájával kenjük le, majd megvárjuk, hogy megszáradjon és ezután tojásfehérjével. Villával néhány helyen megszurkáljuk a tésztát és 40 percig kelesztjük.

    190 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük a pitét. Sütés közben ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá