Nagymama almás pitéje recept

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután kifacsarjuk a levét, majd a búzadarát hozzákeverjük.
Az élesztőt 1 tk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. A zsírt, a margarint, a tojást és a porcukrot egy keverőtálban krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a megkelt élesztőt, majd összeállítjuk a tésztát.
A kész tésztát elfelezzük. Az egyik részt kinyújtjuk és beletesszük egy sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett 23*34 cm-es tepsibe. Megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.
A kenéshez a tojást szétválasztjuk. Először tojássárgájával kenjük le, majd megvárjuk, hogy megszáradjon és ezután tojásfehérjével. Villával néhány helyen megszurkáljuk a tésztát és 40 percig kelesztjük.
190 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük a pitét. Sütés közben ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »