Nagymama almás pitéje recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg zsír (lehet vajjal is készíteni, de én mindíg zsírral készítem)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 púpos ek tejföl
Töltelék:
- 2,5 kg lereszelt, savanykás alma
- fahéj
- vaníliás cukor
- édesítés ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön becsomagoljuk és hideg helyre tesszük kb 1 órára.
A töltelékhez a lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és 5 dkg vajon megpároljuk, majd megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Az egyik tésztát kikisodorjuk a tepsi méretére és beleterítjük, majd rásimítjuk a kihűlt almát. A másik lapot rátesszük és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »