Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes gombócok recept

Mogyorókrémes gombócok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 5 dkg porcukor
    • Kb. 15 dkg liszt

    Morzsához:

    • 10 ek zsemlemorzsa
    • 4 ek olaj
    • 1 kis csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Továbbá:

    • 1 kis üveg nutella fele

    Elkészítése:

    A megtisztított, kisebb darabokra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ha kicsit hűlt, akkor hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tojást és a lisztet. Elképzelhető, hogy kicsit több liszt szükséges, hisz ez függ a krumpli fajtájától és nedvességtartalmától.

    Könnyű, de nem ragacsos tésztává dolgozzuk.

    Egy közepes fazékban bő vizet forralunk, amibe rakunk két evőkanál olajat.

    A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, kb. 5 mm vastagra. Kb 7*7 cm nagyságú kockára vágjuk. (A méret függ attól, hogy mekkora gombócokat szeretnénk. De érdemes figyelni, mert ha túl kicsire vágjuk, akkor nehéz összefogni a krém miatt.)

    A tészták közepére teszünk 1-1 kiskanál nutellát.

    A sarkokat összefogjuk és golyót sodrunk belőlük.

    Ha gyöngyözik a víz, akkor pár darab gombócot beleengedünk, majd mérsékelt lángon addig főzzük, míg a felszínre emelkednek. Ez után szűrőtálba szedjük, hogy kicsit lecsepegjenek.

    Míg az első adag gombóc fő, addig egy serpenyőben a zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk. Majd elzárjuk és ízesítjük cukorral, sóval, vaníliás cukorral.

    A lecsepegett gombócokat egyenként beleforgatjuk a morzsába.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Melegen, vagy hidegen is finom fogás.

    Tipp:

    Ezt a fajta gombócot még most készítettem először. A mogyorókrém miatt picit nehéz vele dolgozni, de a végeredményért megéri vele bíbelődni. Ezt a finomságot még a válogatósabb gyerekek is szívesen elfogyasztják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá