Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini húsvéti fonott kalács recept

Mini húsvéti fonott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 kalácshoz:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • 8 dkg puha vaj
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 1,5 dl tej
    • 0,5 dl sütőrum
    • 0,5 tk só
    • vaníliaőrlemény vagy vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Kenéshez:

    • tojásfehérje
    • szeletelt mandula vagy egész mák (vagy ezek el is maradhatnak)

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sót. A tésztához először csak 1 dl-nyi langyos tejet adunk valamint a többi alapanyagot és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha nagyon keménynek érezzük dagasztás közben, akkor dolgozzuk bele a maradék tejet is, majd dagasszuk kb 10-15 percig, vagy amíg elválik az edény falától és a kezünktől.

    Letakarva kb 1 óra alatt kelesszük duplájára.

    A megkelt tésztát osszuk 8 részre, majd formázzuk a tésztákat gömbökké és takarjuk le, majd pihentessük újabb 10 percig.

    Vegyük magunk elé az egyik kicsi gömböt és vágjuk 3 részre. Mindegyik részt sodorjuk ki kb 10 cm hosszúra, majd fonjuk össze a szokásos módon és tegyük sütőpapíros tepsire. A többi tésztát is így készítsük el. Takarjuk le és kelesszük újabb 20-30 percig.

    Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra alsó-felső sütéssel.

    A megkelt kalácsokat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk meg mandulával vagy mákkal. Kb 25 perc alatt süssük aranybarnára.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá