Meggyes pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
- 1 citrom héja reszelve
Töltelék:
- 2 üveg magozott meggybefőtt
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha nincs 8 dl, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy az össz mennyisége 8 dl legyen.
A meggylében csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a meggyet is.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik kinyújtott lapot belefektetjük. A lapra egyenletesen rásimítjuk a meggyes krémet és befedjük a másik kinyújtott lappal.
180 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűt, kockára vágjuk és porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.