Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite recept

Meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • fél mk só
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 citrom héja reszelve

    Töltelék:

    • 2 üveg magozott meggybefőtt
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha nincs 8 dl, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy az össz mennyisége 8 dl legyen.

    A meggylében csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a meggyet is.

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.

    Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik kinyújtott lapot belefektetjük. A lapra egyenletesen rásimítjuk a meggyes krémet és befedjük a másik kinyújtott lappal.

    180 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűt, kockára vágjuk és porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá