Meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mk só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 citrom héja reszelve

Töltelék:

  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha nincs 8 dl, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy az össz mennyisége 8 dl legyen.

A meggylében csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a meggyet is.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.

Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik kinyújtott lapot belefektetjük. A lapra egyenletesen rásimítjuk a meggyes krémet és befedjük a másik kinyújtott lappal.

180 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűt, kockára vágjuk és porcukorral meghintjük.