Medvehagymás fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomó medvehagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tésztához
- 2 ek olaj
- 1 kk só
Elkészítése:
2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet.
Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra darált medvehagymát.
A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük.
A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és tepsire tesszük.
A tetejét tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük. Sütés közben még kenjük meg egyszer tejjel.
Tipp:
Cukorbetegek, fogyókúrázók helyettesíthetik az alapanyagokat szénhidrát csökkentett liszttel és nyírfacukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »