Medvehagymás fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomó medvehagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tésztához
- 2 ek olaj
- 1 kk só
Elkészítése:
2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet.
Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra darált medvehagymát.
A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük.
A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és tepsire tesszük.
A tetejét tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük. Sütés közben még kenjük meg egyszer tejjel.
Tipp:
Cukorbetegek, fogyókúrázók helyettesíthetik az alapanyagokat szénhidrát csökkentett liszttel és nyírfacukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »