Medvehagymás fonott kalács recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomó medvehagyma
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tésztához
- 2 ek olaj
- 1 kk só
Elkészítése:
2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet.
Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra darált medvehagymát.
A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük.
A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és tepsire tesszük.
A tetejét tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük. Sütés közben még kenjük meg egyszer tejjel.
Tipp:
Cukorbetegek, fogyókúrázók helyettesíthetik az alapanyagokat szénhidrát csökkentett liszttel és nyírfacukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.