Mákosguba torta madártej krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mákosgubához:
- 10 db kifli
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj + 1 ek a kenéshez
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 5 dkg mazsola
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 db citrom reszelt héja
A krémhez:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- kb 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk vanília aroma
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1-2 evőkanál porcukor
- 1 ek mák a díszítéshez
Elkészítése:
Először elkészítjük a mákosgubát: az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.
A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával és jól összeforgatjuk.
Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk és belenyomkodjuk a mákosgubát, majd 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük és a vajjal jól kikeverjük.
Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákosguba tetejére és néhány órára a hűtőbe tesszük. A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)
Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »