Mákos kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 50 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 280 ml zsíros tej (3,5 %-os)
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 5 dkg kristálycukor
- 2 reszelt alma
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk méz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, amibe belekeverünk 1 kávéskanál cukorot, felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,elkeverjük a sóval és a többi cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az egész tojást. A megmaradt langyos tejjel elkezdjük összegyúrni. Az olvasztott vajjal szép fényes tésztává dagasztjuk.
Tálba tesszük, a tetejét kevés liszttel megszórjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és elfelezzük.
A sütőformánk nagyságához igazítva a tésztánkat egyenként kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Felét az egyik,a másik felét a másik tésztalapra kenjük. Feltekerjük a tésztánkat.
A két rudat egymás mellé tesszük és összefonjuk spirál alakban, ne szorosan, de ne is lazán.
Sütőpapírt teszünk a 35*12*8 cm-es formába és a kalácsot beletesszük. Még 30 percet kelesztjük, addigra kitölti a formát. A tojássárgájával elkeverjük a mézzel és a kalácsot lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 60 percig sütjük. Közben ha kell, akkor a tetejét letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »