Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, amibe belekeverünk 1 kávéskanál cukorot, felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,elkeverjük a sóval és a többi cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az egész tojást. A megmaradt langyos tejjel elkezdjük összegyúrni. Az olvasztott vajjal szép fényes tésztává dagasztjuk.
Tálba tesszük, a tetejét kevés liszttel megszórjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és elfelezzük.
A sütőformánk nagyságához igazítva a tésztánkat egyenként kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Felét az egyik,a másik felét a másik tésztalapra kenjük. Feltekerjük a tésztánkat.
A két rudat egymás mellé tesszük és összefonjuk spirál alakban, ne szorosan, de ne is lazán.
Sütőpapírt teszünk a 35*12*8 cm-es formába és a kalácsot beletesszük. Még 30 percet kelesztjük, addigra kitölti a formát. A tojássárgájával elkeverjük a mézzel és a kalácsot lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 60 percig sütjük. Közben ha kell, akkor a tetejét letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!