Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leopárd kalács recept

Leopárd kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2,5 dl tej
    • 2 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 37,5 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő

    Kakaós tésztához:

    • 7 gramm cukrozatlan kakaópor
    • 1,5 dl tej

    Elkészítése:

    1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba rakjuk a lisztet, a sót, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, elkezdjük összedolgozni, majd beledolgozzuk a vajat is és dagasztjuk.

    Elfelezzük és a sárga tésztát tálba rakjuk, lefedjük folpackkal és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Érdemes nagyobb tálba rakni, mert én mellé raktam a másik két kakaós tésztát is, de lehet külön-külön edényben is keleszteni.

    A másik fél tésztára öntünk 1 dl tejet és rászórjuk az 5 gramm kakaóport, majd jól beledolgozzuk a tésztába.

    Kivesszünk belőle 205 grammot és tálba rakjuk a sárga tészta mellé kelni.

    A maradék tésztára öntjük a maradék tejet és rászórjuk a maradék kakaóport, jól összedolgozzuk. Ha kevésnek találjuk, akkor rakjuk bele még kakaóport. Ezt is berakjuk a két tészta mellé és kelesztjük 1 órán át.

    Mikor megkelt mind a három féle tésztából 6 kis gombócot formázunk és picit hagyjuk kelni. Először a világosabb barna tésztából formálunk rudakat kb akkorát amekkora formában szeretnénk sütni.

    Ovális alakúra kinyújtjuk a sötétebb kakaós tésztát és belecsomagoljuk a világosabbat, félrerakjuk. Elővesszük a világosabb tészta gombócokat és azokat is oválisra nyújtjuk majd belehelyezzük a sötétebbet amiben már benne van a világosabb és feltekerjük.

    Kivajazott formába rakjuk a rudakat úgy, hogy 3 kerül legalulra, erre 2 és a tetejére 1. Folpackkal letakarva még kelesztjük 20-25 percig.

    Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá