Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros bukta recept

Lekváros bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 8 dkg olvasztott vaj vagy margarin

    Töltelék:

    • kb 30 dkg sűrű (szilva)lekvár

    Kenéshez:

    • 8 dkg olvasztott margarin
    • 1 egész, felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A liszthez adjuk a sót, a tojást, a tojássárgákat és az élesztős tejet, majd elkezdjük gyúrni. Mielőtt összeállna a tészta, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró zsiradékot és lágy tésztát gyúrunk.

    A tésztát letakarjuk és huzatmentes helyen kb 30 percig kelesztjük.

    Ekkor kiborítjuk a tésztát egy vágódeszkára, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és tetszőleges nagyságú négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk, attól függ, mekkora buktákat szeretnénk.

    A lekvárból teszünk a tészta egyik oldalára, sarkait ráhajtjuk, majd feltekerjük és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük.

    A többi tésztát is betöltjük és szorosan egymás mellé tesszük a buktákat. Ha mind kész, akkor olvasztott margarinnal lekenjük és kb 20 percig kelesztjük.

    Utána felvert tojással megkenjük a buktákat és 180 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen kivesszük a tepsiből, majd langyosan, óvatosan szétszedjük.

    Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá