Kunmadarasi ferdinánd recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt 3 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztbe beleütjük a tojások sárgáját, a maradék cukrot, sót és a vajat. A maradék 2 dl langyos tejet hozzáadjuk az élesztős tejhez, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük, de csak apránként.
Hólyagos, lágy tésztává dagasztjuk és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk majd megkenjük a porcukor, vaj, vaníliás cukros keverékkel. Megszórjuk mazsolával és feltekerjük. 5-6 cm széles csíkokat vágunk.
Kizsírozott tepsibe vagy kerek tortaformába tesszük, egymástól kicsit távolabb, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ekkor lelocsoljuk a cukros tejjel és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe és 200 fokon tovább sütjük.
Az adag 2 csatos formához elegendő vagy egy nagyobb tepsihez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










