Kunmadarasi ferdinánd recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt 3 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztbe beleütjük a tojások sárgáját, a maradék cukrot, sót és a vajat. A maradék 2 dl langyos tejet hozzáadjuk az élesztős tejhez, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük, de csak apránként.
Hólyagos, lágy tésztává dagasztjuk és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk majd megkenjük a porcukor, vaj, vaníliás cukros keverékkel. Megszórjuk mazsolával és feltekerjük. 5-6 cm széles csíkokat vágunk.
Kizsírozott tepsibe vagy kerek tortaformába tesszük, egymástól kicsit távolabb, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ekkor lelocsoljuk a cukros tejjel és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe és 200 fokon tovább sütjük.
Az adag 2 csatos formához elegendő vagy egy nagyobb tepsihez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »