Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kunmadarasi ferdinánd recept

Kunmadarasi ferdinánd
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg finomliszt (átszitálva)
    • 3,5 dkg élesztő
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél liter tej
    • csipet só
    • 3 dkg cukor
    • diónyi vaj olvasztva

    Töltelék:

    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • mazsola

    Tetejére:

    • 2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 3 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztbe beleütjük a tojások sárgáját, a maradék cukrot, sót és a vajat. A maradék 2 dl langyos tejet hozzáadjuk az élesztős tejhez, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük, de csak apránként.

    Hólyagos, lágy tésztává dagasztjuk és letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk majd megkenjük a porcukor, vaj, vaníliás cukros keverékkel. Megszórjuk mazsolával és feltekerjük. 5-6 cm széles csíkokat vágunk.

    Kizsírozott tepsibe vagy kerek tortaformába tesszük, egymástól kicsit távolabb, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

    Ekkor lelocsoljuk a cukros tejjel és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe és 200 fokon tovább sütjük.

    Az adag 2 csatos formához elegendő vagy egy nagyobb tepsihez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá