Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt 3 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztbe beleütjük a tojások sárgáját, a maradék cukrot, sót és a vajat. A maradék 2 dl langyos tejet hozzáadjuk az élesztős tejhez, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük, de csak apránként.
Hólyagos, lágy tésztává dagasztjuk és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk majd megkenjük a porcukor, vaj, vaníliás cukros keverékkel. Megszórjuk mazsolával és feltekerjük. 5-6 cm széles csíkokat vágunk.
Kizsírozott tepsibe vagy kerek tortaformába tesszük, egymástól kicsit távolabb, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ekkor lelocsoljuk a cukros tejjel és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe és 200 fokon tovább sütjük.
Az adag 2 csatos formához elegendő vagy egy nagyobb tepsihez.