Krumplis fánk recept

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 40 dkg főtt, áttört krumpli
- 60 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- olaj a sütéshez
- baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk egy kis cukorral.
A lisztet a burgonyával, csipet sóval, tojásokkal, vajjal és az élesztővel jól összegyúrjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, fél centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formájúra vágjuk vagy kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval.
Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
Baracklekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »