Krumplis fánk recept

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 40 dkg főtt, áttört krumpli
- 60 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- olaj a sütéshez
- baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk egy kis cukorral.
A lisztet a burgonyával, csipet sóval, tojásokkal, vajjal és az élesztővel jól összegyúrjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, fél centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formájúra vágjuk vagy kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval.
Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
Baracklekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »