Krumplis fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg főtt, áttört krumpli
  • 60 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • olaj a sütéshez
  • baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk egy kis cukorral.

A lisztet a burgonyával, csipet sóval, tojásokkal, vajjal és az élesztővel jól összegyúrjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, fél centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formájúra vágjuk vagy kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval.

Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.

Baracklekvárral tálaljuk.