Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajt házilag recept

Krémsajt házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g tejföl , 20 %-os
    • 1/2 négyzetméter szövet
    • 1 literes tálka

    Elkészítése:

    A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót.

    Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára.

    800 g tejfölből 650 g krémsajt lesz. /Ha tovább, a hűtőben is csöpögtetem , keményebb sajt lesz! /

    Tipp:

    A perc soknak tűnik , de 36 óra kell az átalakuláshoz. Finom krémsajt legyen. Használható süteményekbe , mascarpone helyett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá