Krémsajt házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g tejföl , 20 %-os
  • 1/2 négyzetméter szövet
  • 1 literes tálka

Elkészítése:

A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót.

Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára.

800 g tejfölből 650 g krémsajt lesz. /Ha tovább, a hűtőben is csöpögtetem , keményebb sajt lesz! /

Tipp:

A perc soknak tűnik , de 36 óra kell az átalakuláshoz. Finom krémsajt legyen. Használható süteményekbe , mascarpone helyett.