Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vanília puding házilag recept

Vanília puding házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dl magas zsírtartalmú tej (ebből akár 1 dl lehet 30 %-os tejszín is)
    • 4 ek cukor
    • 4 dkg étkezési keményítő
    • fél rúd vanília vagy vaníliapaszta
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel (vagy a tej és tejszín keverékével) és közben csomómentesre keverjük az egészet.

    Hozzáadjuk a vajat is és alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a pudingot.

    Folpackkal letakarva kihűtjük.

    Használhatjuk krémek alapjaként (mint a bolti pudingot), fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csak úgy magában.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá