Vanília puding házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dl magas zsírtartalmú tej (ebből akár 1 dl lehet 30 %-os tejszín is)
  • 4 ek cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • fél rúd vanília vagy vaníliapaszta
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel (vagy a tej és tejszín keverékével) és közben csomómentesre keverjük az egészet.

Hozzáadjuk a vajat is és alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a pudingot.

Folpackkal letakarva kihűtjük.

Használhatjuk krémek alapjaként (mint a bolti pudingot), fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csak úgy magában.