Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házilag készített túró recept

Házilag készített túró
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 l zsíros tej
    • 1 kis doboz natúr joghurt

    Elkészítése:

    Egy fazékban a tejet és a hozzáöntött joghurtot 3 napig, lefedve, meleg helyen ( semmi extra: a konyhában, szobahőmérsékleten) “állni” hagytam.

    Három nap után, kissé megdöntve az edényt, látszik, hogy már joghurtszerű a tej. Ekkor nagyon alacsony hőfokon (nekem 9 fokozat van a villanytűzhelyen és a 2-es fokozatot használtam) kb 45 percig melegítjük. Nem kell keverni.

    Ha gáztűzhelyünk van, akkor teljes takarék lángon melegítsük és ajánlatos néha megkeverni óvatosan, nehogy leégjen.

    A hő hatására kicsapódik a fehérje, így keletkezik a túró illetve a savó. Ha elkészült, elzárom a tűzhelyet és hagyom kihűlni a túrót, akár másnapig is.

    Ezután egyszerű tésztaszűrőn keresztül felfogtam a kész túrót és hagytam lecsepegni. Ennyi, nem ördöngösség.

    Tipp:

    A felfogott savót pl sütéshez, kelt tészták készítéséhez víz helyett fel lehet használni, de van aki simán megissza, hiszen értékes ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz! Sok sikert a túró készítéséhez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá