Kókuszos tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kéz melegtejben futtassuk fel az élesztőt egy kiskanál cukorral.
Közben tegyük a többi hozzávalót a robotgép táljába, végül adjuk hozzá az élesztőt is és dolgozzuk ki a tésztát egy közepesen kemény, sima, kissé zsírosabb tészta gombóccá (kézzel is gyúrható).
Ezután tiszta konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni, legalább egy órán keresztül.
Eközben készítsük el a tölteléket. Ehhez a fehérjéket és a porcukrot gőz fölött verjük habbá. Az elkészült hab fényes, nyúlós állagú massza. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületen, majd vágjuk ketté. Kezünkkel formáljuk téglalap alakúra, majd nyújtsuk 3 mm vastagságúra.
A kinyújtott tésztát kenjük meg a massza felével, tekerjük fel, majd szeleteljük 2 centiméteres darabokra.
A csigákat helyezzük papírral bélelt sütőlemezre és 180 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Vaníliás cukorral kevert porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









