Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos tekercs recept

Kókuszos tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 8 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej melegítve
    • 1 cs élesztőpor vagy 2 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg kókuszreszelék (vagy darált dió, mandula)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A kéz melegtejben futtassuk fel az élesztőt egy kiskanál cukorral.

    Közben tegyük a többi hozzávalót a robotgép táljába, végül adjuk hozzá az élesztőt is és dolgozzuk ki a tésztát egy közepesen kemény, sima, kissé zsírosabb tészta gombóccá (kézzel is gyúrható).

    Ezután tiszta konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni, legalább egy órán keresztül.

    Eközben készítsük el a tölteléket. Ehhez a fehérjéket és a porcukrot gőz fölött verjük habbá. Az elkészült hab fényes, nyúlós állagú massza. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat.

    A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületen, majd vágjuk ketté. Kezünkkel formáljuk téglalap alakúra, majd nyújtsuk 3 mm vastagságúra.

    A kinyújtott tésztát kenjük meg a massza felével, tekerjük fel, majd szeleteljük 2 centiméteres darabokra.

    A csigákat helyezzük papírral bélelt sütőlemezre és 180 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Vaníliás cukorral kevert porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá