Kókuszos tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kéz melegtejben futtassuk fel az élesztőt egy kiskanál cukorral.
Közben tegyük a többi hozzávalót a robotgép táljába, végül adjuk hozzá az élesztőt is és dolgozzuk ki a tésztát egy közepesen kemény, sima, kissé zsírosabb tészta gombóccá (kézzel is gyúrható).
Ezután tiszta konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni, legalább egy órán keresztül.
Eközben készítsük el a tölteléket. Ehhez a fehérjéket és a porcukrot gőz fölött verjük habbá. Az elkészült hab fényes, nyúlós állagú massza. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületen, majd vágjuk ketté. Kezünkkel formáljuk téglalap alakúra, majd nyújtsuk 3 mm vastagságúra.
A kinyújtott tésztát kenjük meg a massza felével, tekerjük fel, majd szeleteljük 2 centiméteres darabokra.
A csigákat helyezzük papírral bélelt sütőlemezre és 180 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Vaníliás cukorral kevert porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









