Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A kéz melegtejben futtassuk fel az élesztőt egy kiskanál cukorral.
Közben tegyük a többi hozzávalót a robotgép táljába, végül adjuk hozzá az élesztőt is és dolgozzuk ki a tésztát egy közepesen kemény, sima, kissé zsírosabb tészta gombóccá (kézzel is gyúrható).
Ezután tiszta konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni, legalább egy órán keresztül.
Eközben készítsük el a tölteléket. Ehhez a fehérjéket és a porcukrot gőz fölött verjük habbá. Az elkészült hab fényes, nyúlós állagú massza. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületen, majd vágjuk ketté. Kezünkkel formáljuk téglalap alakúra, majd nyújtsuk 3 mm vastagságúra.
A kinyújtott tésztát kenjük meg a massza felével, tekerjük fel, majd szeleteljük 2 centiméteres darabokra.
A csigákat helyezzük papírral bélelt sütőlemezre és 180 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Vaníliás cukorral kevert porcukorral megszórva kínáljuk.