Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos csiga recept

Kókuszos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg margarin
    • 2 dkg élesztő
    • kevés tej
    • 1 tk cukor

    A töltelékhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Kevés cukros, langyos tejbe (kb fél dl) az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.

    A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk
    (ha szükséges,akkor egy kevés tejet adunk hozzá).

    Két cipót formálunk belőle. Letakarva kb fél órát pihentetjük a tésztát.

    Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg).

    Vízgőzről levéve a kókuszreszeléket belekeverjük.

    A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk.
    A másik tésztával is így járunk el.

    Hideg sütőbe tolva (180 fokra kapcsolva) kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá