Kókuszos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszos csiga

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 tk cukor

A töltelékhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Kevés cukros, langyos tejbe (kb fél dl) az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.

A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk
(ha szükséges,akkor egy kevés tejet adunk hozzá).

Két cipót formálunk belőle. Letakarva kb fél órát pihentetjük a tésztát.

Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg).

Vízgőzről levéve a kókuszreszeléket belekeverjük.

A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk.
A másik tésztával is így járunk el.

Hideg sütőbe tolva (180 fokra kapcsolva) kb 30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.