Karamellás kenyérpuding, fehér csokoládé öntettel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 30 dkg fehér kenyér (héj nélkül) kockázva
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 ek sűrű baracklekvár
- 1 kk gyömbérpor
- 1 kk őrölt fahéj
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
A fehércsoki-öntethez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a tejet, a tojást, a lekvárt, a gyömbért, a fahéjat, valamint egy csipet sót, és az egészet kézi habverővel elkeverjük.
A cukor és a vaj összemelegítésével sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük.
Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan. Fél órát állni hagyjuk. Vajjal kikent muffin formákba adagoljuk, és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.
A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a feldarabolt csokira öntjük. Addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.