Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás kenyérpuding, fehér csokoládé öntettel recept

Karamellás kenyérpuding, fehér csokoládé öntettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A pudinghoz:

    • 30 dkg fehér kenyér (héj nélkül) kockázva
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 2 ek sűrű baracklekvár
    • 1 kk gyömbérpor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • csipet só
    • 10 dkg vaj
    • 2 ek cukor
    • 2 dl tejszín

    A fehércsoki-öntethez:

    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Egy tálba tesszük a tejet, a tojást, a lekvárt, a gyömbért, a fahéjat, valamint egy csipet sót, és az egészet kézi habverővel elkeverjük.

    A cukor és a vaj összemelegítésével sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük.

    Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan. Fél órát állni hagyjuk. Vajjal kikent muffin formákba adagoljuk, és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.

    A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a feldarabolt csokira öntjük. Addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá