Hozzávalók:
A pudinghoz:
A fehércsoki-öntethez:
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a tejet, a tojást, a lekvárt, a gyömbért, a fahéjat, valamint egy csipet sót, és az egészet kézi habverővel elkeverjük.
A cukor és a vaj összemelegítésével sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük.
Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan. Fél órát állni hagyjuk. Vajjal kikent muffin formákba adagoljuk, és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.
A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a feldarabolt csokira öntjük. Addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.