Karamellás kenyérpuding, fehér csokoládé öntettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A pudinghoz:

  • 30 dkg fehér kenyér (héj nélkül) kockázva
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek sűrű baracklekvár
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín

A fehércsoki-öntethez:

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:

Egy tálba tesszük a tejet, a tojást, a lekvárt, a gyömbért, a fahéjat, valamint egy csipet sót, és az egészet kézi habverővel elkeverjük.

A cukor és a vaj összemelegítésével sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük.

Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan. Fél órát állni hagyjuk. Vajjal kikent muffin formákba adagoljuk, és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.

A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a feldarabolt csokira öntjük. Addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.