Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi bejgli recept

Karácsonyi bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg sertészsír
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 10 g élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej

    Töltelékhez:

    • 20 dkg mák (darálva)
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 20 g vaníliás cukor

    Kenéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva

    Elkészítése:

    Egy keverőtálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.

    Egy pohárban keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját. A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé.

    4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

    A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm). Erre helyezzük a tölteléket. A tészta két rövidebb oldalát hajtsuk fel a töltelékre és kicsit nyomkodjuk rá. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit egyenletesen.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 cm-re tesszük a rudakat. Szurkáljuk meg villával. Kenjük meg vékonyan tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni.

    Száradás után kenjük meg a tojásfehérjével is szép vékonyan.

    Érdemes 1 északára hűtőbe tenni, 180 C-os előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá