Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi fenyőtoboz recept

Karácsonyi fenyőtoboz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg tökmagliszt
    • 1 nagy méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 1 ek barna cukor

    Kenéshez:

    • 10 dkg darált tökmag
    • 2 cl tökmagolaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek zsíros tej

    Elkészítése:

    A liszteket összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal, majd mélyedést készítünk a közepébe és beleöntjük a langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt és megszórjuk kevés liszttel, majd hagyjuk megkelni.

    A tojást elkeverjük a citromhéjjal, a tejföllel és a cukorral, majd összegyúrjuk a két anyagot, dagasztjuk és letakarva kelesztjük.

    A megkelt tésztát kb 3 mm kinyújtjuk, majd 2,5 cm széles és kb 10 cm hosszú csíkokat vágunk a tésztából. A tésztacsíkokat megkenjük tökmagolajjal, megszórjuk darált tökmaggal, félig bevagdossuk a hoszabbik oldala mentén és szorosan feltekerjük, az aljára hajtva a végét.

    Sütőpapírral bélelt sütőlapra hézagosan elhelyezzük a feltekert tésztákat, megkelesztjük, megkenjük a tejjel kikevert tojássárgával és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 18 perc alatt.

    Kivesszük a sütőből, megspricceljük hideg vízzel és konyharuhával letakarva kihűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá