Bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tasak (7 g) instant élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tej
Gesztenyés töltelék (2 rúdhoz):
- 40 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl tej
Meggyes-mákos töltelék (2 rúdhoz):
- 20 dkg mák (darálva)
- 10 dkg meggy (magozva, kinyomkodva)
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Kenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
Elkészítése:
Egy tálba morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.
Egy másik edénybe keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját.
A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé. 4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
Ha a töltelékek elkészültek, kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből.
A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm vastagra). Erre helyezzük a tölteléket és egyenletesen elkenjük.
A tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre és kissé nyomkodjuk rá. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit egyenletesen.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 5 cm-re tesszük a rudakat. Szurkáljuk meg villával, kenjük meg vékonyan tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni. Száradás után kenjük meg a tojásfehérjével is szép vékonyan.
Ha megszáradtak a bejglik, 180 fokos előmelegített sütőben (kb 20-25 perc) alatt készre sütjük.
Gesztenyés töltelék: a gesztenyemasszát kiengedjük szobahőmérsékleten, majd minden hozzávalót egy tálban kikeverünk krémesre.
Meggyes-mákos töltelék: a tejet felforraljuk. Egy tálba öntjük az összes hozzávalóval együtt és jól elkeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









