Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tasak (7 g) instant élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
Gesztenyés töltelék (2 rúdhoz):
- 40 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl tej
Meggyes-mákos töltelék (2 rúdhoz):
- 20 dkg mák (darálva)
- 10 dkg meggy (magozva, kinyomkodva)
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Kenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
Elkészítése:
Egy tálba morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.
Egy másik edénybe keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját.
A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé. 4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
Ha a töltelékek elkészültek, kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből.
A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm vastagra). Erre helyezzük a tölteléket és egyenletesen elkenjük.
A tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre és kissé nyomkodjuk rá. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit egyenletesen.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 5 cm-re tesszük a rudakat. Szurkáljuk meg villával, kenjük meg vékonyan tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni. Száradás után kenjük meg a tojásfehérjével is szép vékonyan.
Ha megszáradtak a bejglik, 180 fokos előmelegített sütőben (kb 20-25 perc) alatt készre sütjük.
Gesztenyés töltelék: a gesztenyemasszát kiengedjük szobahőmérsékleten, majd minden hozzávalót egy tálban kikeverünk krémesre.
Meggyes-mákos töltelék: a tejet felforraljuk. Egy tálba öntjük az összes hozzávalóval együtt és jól elkeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »