Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalapos túrófánk recept

Kalapos túrófánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg tehéntúró
    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 kk sütőpor

    Az öntethez :

    • 2,5 dl tejföl
    • 1 vaníliás cukor
    • 2-3 ek folyékonyabb dzsem vagy íz, ízlés szerint, ki mit szeret

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összedolgozzuk, egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.

    Lisztezett deszkára tesszük, majd ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.

    A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki. 7 db fánkunk lesz.

    3-4 dl étolajat felmelegítünk, majd a fánkokat lassú tűznél kisütjük. Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba, mert a fánkok megnőnek

    Közben a fánkokat és a kalapokat megfordítjuk, majd ha megsültek papírtörlőre szedjük.

    Tálalás:

    A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel.

    Rátesszük a kalapot, majd kicsit meghintjük porcukorral.
    Nagyon-nagyon finom, gyors desszert.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá