Kalapos túrófánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 45 dkg tehéntúró
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kk sütőpor
Az öntethez :
- 2,5 dl tejföl
- 1 vaníliás cukor
- 2-3 ek folyékonyabb dzsem vagy íz, ízlés szerint, ki mit szeret
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkára tesszük, majd ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki. 7 db fánkunk lesz.
3-4 dl étolajat felmelegítünk, majd a fánkokat lassú tűznél kisütjük. Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba, mert a fánkok megnőnek
Közben a fánkokat és a kalapokat megfordítjuk, majd ha megsültek papírtörlőre szedjük.
Tálalás:
A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel.
Rátesszük a kalapot, majd kicsit meghintjük porcukorral.
Nagyon-nagyon finom, gyors desszert.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.