Hozzávalók:
Az öntethez :
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkára tesszük, majd ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki. 7 db fánkunk lesz.
3-4 dl étolajat felmelegítünk, majd a fánkokat lassú tűznél kisütjük. Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba, mert a fánkok megnőnek
Közben a fánkokat és a kalapokat megfordítjuk, majd ha megsültek papírtörlőre szedjük.
A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel.
Rátesszük a kalapot, majd kicsit meghintjük porcukorral.
Nagyon-nagyon finom, gyors desszert.