Kalapos túrófánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kalapos túrófánk

Hozzávalók:

  • 45 dkg tehéntúró
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk sütőpor

Az öntethez :

  • 2,5 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 2-3 ek folyékonyabb dzsem vagy íz, ízlés szerint, ki mit szeret

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.

Lisztezett deszkára tesszük, majd ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.

A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki. 7 db fánkunk lesz.

3-4 dl étolajat felmelegítünk, majd a fánkokat lassú tűznél kisütjük. Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba, mert a fánkok megnőnek

Közben a fánkokat és a kalapokat megfordítjuk, majd ha megsültek papírtörlőre szedjük.

Tálalás:

A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel.

Rátesszük a kalapot, majd kicsit meghintjük porcukorral.
Nagyon-nagyon finom, gyors desszert.