Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha, foszlós kalács recept

Puha, foszlós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 1,5 dl tejszín (30 %-os)
    • 5 dkg porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dkg tejpor
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • cukros tej

    Elkészítése:

    A tejbe belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A lisztet a keverőgép táljába mérjük, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejport és a tejszínt és a felfuttatott élesztőt. Bekapcsoljuk a gépet és 10-15 perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztatunk vele. Természetesen kézzel is összegyúrható és dagasztható a tészta. ha kissé lágy lenne, adjunk hozzá még kevés lisztet.

    Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesszük.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A kisebbet még 3, egyforma részre vágjuk.

    A nagyobb tésztát egy 30 cm hosszú, 10 cm magas falú, kivajazott és lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába nyomkodjuk. A maradék tésztából egyenként hosszú rudakat sordunk, összefonjuk a szokásos módon.

    A formában levő tésztát megkenjük kevés tejjel, majd ráfektetjük a fonott tésztát. Tetejét felvert tojással megkenjük. 20 percig kelesztjük, majd újra megkenjük felvert tojással.

    Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd kb 40-45 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük cukros tejjel, majd kihűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá