Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtős kalács kifli recept

Kürtős kalács kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Forgatáshoz:

    • 5 evőkanál cukor
    • 2 teáskanál őrölt fahéj
    • 2 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, a két sárgáját, az érett élesztőt és a maradék langyos tejet. Géppel kb. 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.

    Ezután lisztezett deszkán még kézzel is átdolgozzuk, de csak kevés lisztet adunk hozzá, hogy a tészta lágy, rugalmas maradjon. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük, amíg duplájára nő.

    A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, megszórjuk fahéjas cukorral, majd sodrófával enyhén belenyomjuk. Ezután a kört 8 cikkre vágjuk (vagy ha nagyobb kifliket szeretnénk, csak 4-re), és a szélesebb végétől indulva feltekerjük.

    A kifliket vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól kis távolságra.

    Sütés

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a kürtős kalács kifliket kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tálalás

    Langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad. Fogyaszthatjuk magában, de jól illik mellé egy pohár tej vagy kakaó is.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek