Kalács gluténmentesen recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A porcukrot, tojássárgákat, langyos tejet, friss élesztőt, olvasztott margarint, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ezután hozzámérjük a lisztkeveréket, legvégül a sót és csomómentes, ragacsosabb tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felületre borítjuk és kicsit átdolgozva, 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk.
Kalács sütőformába vagy kisebb tepsibe tesszük, belehelyezzük egy sütőzacskóba és 50 fokos sütőbe tesszük 30 percre kelni.
Ezután lekenjük tojással pihentetjük 2-3 percig, majd újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük (ekkor már nem kell a sütőzacskó), utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









